Ølbrygning – din nye hobby

18 April 2022
Lotte Hindsberg

editorial

Mange har i løbet af de senere på år fundet ud af, at de selv kan brygge deres egen øl, og at den ofte, selv om den er ganske enkel, er bedre end de øl du kan købe i supermarkederne. Det er blandt andet de mange nye microbryggerier og ture til udlandet, der har vist danskerne at der findes andre øl end de traditionelle danske.

Det er relativt nemt at starte med at brygge øl. Du skal kun bruge fire ingredienser til at brygge en god basisøl. Vand, gær, malt og humle. Derudover skal du bruge en gryde mm. De fleste ting kan du finde i et køkken. Du kan også vælge at købe et basiskit til dit første forsøg med ølbrygning. Et basiskit har alt hvad du har brug for.

ølbrygning

Hvordan kan du lære at lave øl

Du har flere måder at lære at lave øl. Ved siden at bare at kaste sig ud i projektet og lærer af dine fejl. Uanset om du vælger den ene eller anden metode, er det en god ide at skive dine eksperimenter ned. Det gør det nemmere at huske hvad du gjorde sidst og lære af dine tidligere forsøg.

Har du brug for lidt mere ordnet forhold, når du skal lære at brygge øl, kan du vælge at tage på et ølkursus. Det tager omkring en halv dag og her lærer du alt hvad du har brug for, for at kunne brygge en god basisøl, du sidenhen kan bruge som en base og tilføje andre spændende ingredienser. Det er et kursus der sker under hyggelige omgivelser, så sørg for at blive hentet. Det øl du brygger, får du som regel med hjem og som udgangspunkt, er det bøvlet at tage en 20 liters gryde med hjem i bussen. Der findes også et stort udvalg af bøger.

More articles